Melyik média lejátszó
programot használja a
honlapunkon feltöltött
hangfelvételek lejátszására?

VLC media player
Windows media player
Real player
Winamp media player
Más média lejátszó program



Szavazás állása  

   
   
JÁTÉKOSAN NEVELNI, TUDATOSAN ÉPÍTKEZNI

A Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola 2/c osztályos tanulói élve a természet
adta bőséges makktermés lehetőséggel, Feketéné Szilasi Gizella tanítónő irányításával kocsányos tölgy makkot gyűjtöttek az iskola udvarán lévő százéves fák alól. A begyűjtött makkot a Dalerd Zrt. vásárolta meg. Ezek az egészséges és jó genetikai értékekkel rendelkező magok a környező erdőkben lesznek elvetve, illetve csemetéket nevelnek belőlük. Ezek a csemeték szintén a környékünkben lévő erdőfelújításoknál lesznek felhasználva. E mindkét fél számára előnyös és hasznos tevékenységet a Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület koordinálta.

Bővebben...

Sipos György erdész


KELLEMES TANÉVKEZDÉS!
Sikeres programmal kezdődött mintegy 600 tanuló számára a tanév.
A Pallavicini Sándor Általános Iskola alsó és felső tagozatos diákjai
egész napos szakmai és ügyességi vetélkedőkkel tarkított szép őszelei napot töltöttek el a Sándorfalvi Tan és Sétaösvényen. Balogh Orsolya tanárnő, diák önkormányzati vezető kérésére, szívesen vettünk részt a rendezvény lebonyolításában. Rajtunk kívül hathatós segítséget nyújtott még a Polgárőr Egyesület a forgalom irányításában. Egyesületünk részéről Puskás Ágnes, Puskás József, Lévai István nyújtott segítséget Az alsó osztályos gyerekek nagy örömmel fogadták Szemerédi Ferenc lovas fogatát, amely nem maradt kihasználatlanul. Ez úton is köszönjük lelkes, odaadó segítségüket. A rendezvény ideje alatt a Tűzoltó Egyesület tartott sikeres, és hűsítő bemutatót. Szép nap volt!

Sipos György egyesület elnöke


Bővebben...


KÓSTOLTUK A PARADICSOMOT!
Egyesületünk tagsága rendszeres résztvevője az immár hagyományosnak mondható Lukácsfalvi Paradicsomnapoknak. Az idén július 18.-19. én lett megtartva az V. Paradicsom Nap. A rendezvényt a Helyi Közösség Tanácsa, a Fehér tó HÁKE, a Fiatalok Egyesülete, a Falufejlesztési Egyesület, valamint a Női Egyesület szervezte, és koordinálta.
Szombaton egész napot kitöltő sportrendezvény várta a látogatókat. A 20 h a tervezett program a „Hallod - e, Rozika Te„ Eismann Mihály válogatott dalaiból a Nagybecskereki Madách Színház társulatának vendégszereplése, a hatalmas vihar következtében beállt áramszünet miatt elmaradt.
bővebben...
Hangfelvétel itt!


JUBILEUMI VÁROSNAP
Egyesületünk az idén is részvett településünk megalapításának 130. évfordulójának tiszteletére rendezett jubileumi városnapi rendezvénysorozaton. A városnapokra meghívtuk vajdaságból a Lukácsfalvi Fehér – tó HAKE tagjait, akik Balanyi Sándor egyesületi elnök vezetésével nyolcan képviselték egyesületüket. A pénteki felhőszakadás kissé átrendezte a tervezett programokat, szombaton azonban az időjárás kegyes volt a rendezőkhöz. Vendégeink elismeréssel illették a rendezvényt, tapasztalatokat, ötleteket gyűjtöttek a nemsokára magrendezésre kerülő lukácsfalvi Paradicsom napja megrendezéséhez
. bővebben...
Hangfelvétel itt!


Tanóra egy kicsit másképp!
27 lelkes 1/C osztályos fiatal, két anyuka, valamint Feketéné Szilasi Gizella tanítónő, és Sipos Györgyné egyesületi tagunk felügyelete alatt egy vidám délelőtt töltött a Tan és Sétaösvényen. Szemerédi Ferenc és Erdei Mihály lovasfogatával érkeztek az árnyat adó fák közé. Letelepedtek, gyorsan meguzsonnáztak, és következett a délelőtt fénypontja a lovaglás. Mindenki izgatottan várta, hogy sorra kerüljön. Szolnoki Imre, lovászfiú szerepben alig győzte róni a köröket, hogy mindenkinek megelégedésére legyen. Sikerült. A nap zárásaként ügyességi feladatként mintegy 80 db elrejtett állatfigurákat ábrázoló kartonlapokat kellet megkeresni, és összegyűjteni a gyerekeknek. Élményekkel telítve, vidáman kocsikáztak vissza az iskolába.

Sipos György egyesület elnöke



még több fotó...

SIKERES GYERMEKNAP!

Május 30.-án immár második ízben rendezte meg gyereknapi rendezvényét a Sándorfalvi Civil Szövetség. Rendezők voltak: Budai Sándor Kulturális Központ, Sándorfalvi Civil Szövetség. Rendezvényt támogatta a Magyar Élelmiszerbank. Volt itt minden. Aszfalt rajzverseny, kézműves játszóház, meseszoba kicsiknek, és palacsintaparti. Felnőttek és gyerekek jót nevettek a Grimm – Busz Színház „Őskor a Hőskor” című mesejátékán. A mintegy 360 gyermek és felnőtt 9 órától folyamatosan érkezett rendezvényünkre Szervezők nagy örömmel fogadták a gyerekeket, azonnal bevonták őket a különféle programokba. Nagy sikere volt a kézműves játszóháznak, ahol az óvó nénik segítettek gyöngyfűzésben, papírhajtogatásban, forgók készítésében. Köszönet mindazoknak, akik a szervezésben, és lebonyolításban segédkeztek.

még több fotó...

Sipos György civil szövetség elnöke


Tisztújítás az egyesületben.

2009. május 15. én egyesületünk közgyűlést tartott. Napirenden volt a közhasznúsági jelentés elfogadása, a költségvetési terv, valamint az éves munkaprogram megvitatása, elfogadása. Új vezetőséget választottunk, mivel megbízatásuk lejárt. A közgyűlésen tagságunk 80% megjelent, így a határozatképesség biztosítva volt. Az előterjesztéseket a tagság figyelemmel követte, a bennük megfogalmazottakkal egyetértett, és azokat egyhangúlag elfogadta.
bővebben...


A KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉG RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓJA
2008. évi tevékenységünkben az előző év célkitűzéseinek folytatása, továbbfejlesztése volt a cél. Munkánkkal erősíteni kívánjuk egyesületünk társadalmi bázisát, lakossági kapcsolatainkat, elismertségünket. Szerény lehetőségeink adta keretein között továbbra is segíteni kívánjuk városunk fiataljainak környezettudatos nevelését. Rendszeresen meghirdetjük programjainkat, a „Gyere Velünk, Tanulj Velünk az Erdőben az Erdőről”. Segítséget nyújtunk az iskola pedagógusainak programok szervezéséhez a Tan és Sétaösvényen. Tagi kapcsolataink fejlesztése, szoros kapcsolattartás a szerbiai Fehér-tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesülettel.
bővebben...

Gyere velünk a zöldbe!
1882 óta ünnepeljük a munka ünnepét, a munkavállalók szolidaritási napját. Ez a nap a szerelem ünnepe, hiszen régen májusfát állítottak a legények annak a lánynak, akinek udvaroltak. Igaz egyesületünk tagjai nem állítottak májusfát szeretteinek, de egy kellemes napot töltöttünk el közösen. Hagyományainknak megfelelően idén is „kimentük a zöldbe”. Programként meglátogattuk a Szegedi Egyetemi Füvészkertet. Szeged szélén, a mintegy 17 hektáron elterülő füvészkertben több mint 5 000 féle növény található. Pálmaházában páfrányok, orchideák, trópusi fűszernövények nevelkednek. A verőfényes napsütésben kellemes sétát tettünk az árnyas fák alatt.
még több fotó...

Április 4. – én gyűjtöttük a szemetet.
Sándorfalvi Városüzemeltetési Kft. Szervezésében zöldterületet érintõ lomtalanítást, és takarítást végeztünk. A takarításban, annak szervezésében egyesületünk jelentõs szerepet vállalt. A sikeres programban számos civil szervezet, valamint az önkormányzati intézmények dolgozói is részt vettek. Az iskola szervezésében mintegy száz fő tanuló jelent meg tanáraik vezetésével. Az akció sikeres volt, ismét sikerült szebbé, és élhetõbbé tenni környezetünket.

S. Gy.
még több fotó...


Zsongás a tanösvényen
Itt a tavasz. A jó idõ beköszöntével, mint a méhek, úgy rajzottak ki a Sándorfalvi Pallavicini Sándor általános iskola felső tagozatos tanulói a Tan és Sétaösvényre. Mintegy 360 fő vette birtokába az erdőt, hogy tüdőt tágító, szellemet frissítő akadályversenyen vegyenek részt. A Sándorfalvi Városszépítőés Környezetvédő Egyesület immár hagyományosan, minden évben megrendezi az iskola szaktanárainak lelkes közreműködésével a „Gyere velünk, tanulj velünk az erdõben az erdõrõl „ programját.
bővebben...


Vetélkedtünk!
Március 24-én a SZ.K.T.T. Közoktatási intézmény keretei között, a Pallavicini Sándor iskola rendezésében került sor az idei kistérségi Víz Világnapi vetélkedőre. Sándorfalván nagy hagyománya van e rendezvénynek. 1994. óta rendszeres és egyre nagyobb érdeklődéssel várt színvonalas vetélkedők kerülnek megrendezésre. Pasinszkiné Komjáti Éva könyvtáros szervezésében, néhány lelkes fiatal közreműködésével.
bővebben...


Tapasztalat - innen - onnan
A határon átnyúló magyar – magyar barátság jegyében, február 28. és március 1. én szakmai tapasztalatcserét szerveztünk egyesületünkben. Vendégünk volt Vajdaságból a Lukácsfalvi Fehér -tó HÁKE 22 fős delegációja. A kétnapos program ideje alatt bemutattuk az egyesületünk által működtetett Tan és Sétaösvényt, mely bemutatót nagy érdeklődés kísérte a Lukácsfalviak részéről. Egyesületük egy hasonló ösvény / útvonal / kiépítését tervezi, ebben / is / számítanak segítségünkre.
bővebben...

Veterán és padlásbörze egy éve!

A Sándorfalvi Városüzemeltetési Kht. és a Sándorfalvi Városszépítőés Környezetvédő Egyesület szervezésében beindult a börze. Mint minden új kezdeményezés ez is kissé döcögősen indult. Remélhetően a résztvevők elviszik hírét, és még több eladót, és érdeklődőt vonzanak a veteránjárművek. Ez a híradás 2007. december 3.-án jelent meg a sandorfalva. com honlapon.
bővebben...


1%

Egyesületünk a 2009.-es évben is folytatni kívánja közhasznú tevékenységét városunk érdekében. Továbbra is célunk fiataljaink környezettudatos, egészséges életre való nevelése. Tagságunk összetartó erejével támogatjuk városunk szépítését, fejlődését. E célok megvalósításához, végrehajtásához, kérjük az ÖNÖK segítségét, és személyi jövedelemadójuk 1%-át.

Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület
Adószámunk: 18471928-1-06

Köszönjük: Sipos György egyesület elnöke


Online részvétel közgyűlésen.
Avagy mire is jó a Skype.

Február 8-án Balanyi Sándor a Lukácsfalvi Fehér – tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület elnökének meghívására online kapcsolatban részt vettem az egyesület közgyűlésén. A közgyűlésen lehetõségem volt felszólalni, véleményt mondani az elhangzottakról, saját tapasztalatomat megosztani a jelenlévőkkel. Az ülést Gombár István vezette. Napirenden volt Balanyi Sándor beszámolója a 2008. évben végzett munkáról. Alapszabályt módosítottak, az egyesületen belül alosztályokat hoztak létre, javaslatot tettek azok vezetőire. Megtárgyalták a stratégiai célkitűzéseket, melyek között szerepelt a kapcsolat kiszélesítése, fejlesztése egyesületünkkel.

Sipos György egyesület elnöke
bővebben...



Pályáztunk
Egyesületünk 2007. áprilisában hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a vajdasági Fehér tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesülettel. Az írásba fektetett megállapodás a mintegy három éve tartó igen szoros baráti, és szakmai együttműködés eredménye. Évente ír ki pályázatot az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma a magyarországi civil szervezetek határon átnyúló civil kapcsolatainak ápolására. Lehetõség van még az NCA - Délalföldi Regionális Kollégiumánál pályázni, Sándorfalva Város Önkormányzata is támogatja a határon

átnyúló kapcsolatok ápolását. Egyesületeink vezetése felismerte a közös pályázatokban rejlő lehetõségeket,és éltünk vele. Jelenleg működő projektunk az ESA „Esély a stabilitásra” Közalapítvány támogatásában fut. A Lukácsfalvi Fehér tó - Hagyományápoló és Környezetvédő egyesülettel „ Pannon Interkúltúra” néven beadott pályázaton 1.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk.
Projekt konkrét célja:
1/.A már meglévő partnerkapcsolatok ápolása és fejlesztése a DKMT régióban.
2/.A szerb-magyar kultúra kölcsönös megismerése, a vallás, sport, hagyományápolás, gasztro-turisztikai témák alkalmazása.
3/.A multikulturalizmus és tolerancia értékeinek bemutatása. A környezetvédelem fontosságának a kiemelése.
Projekt időtartalma: 2009.01.15. – 2009.03.31.
Az elnyert támogatás felhasználásáról szerződést írtunk alá. Ez az alábbiakat tartalmazza.
1. Az Esély a Stabilitásra Alapítványnál, Pannónia Interkultúra néven lett nyertes, közös pályázat, amely projektum felelőse a Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület, partnere pedig a Fehér tó – Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület Lukácsfalváról. A pályázat azonosító száma: - P/XVII/08/008. A pályázati szerződés száma: SZ-2008/405.
2. Az elnyert összeg 1. 000. 000 Ft. Ebből az összegből a pályázat költségvetésében a projektfelelõs 610. 000 Ft-al rendelkezik, plusz 50 000 Ft. önrészt biztosít. Partner 310. 000 Ft-al rendelkezik. Az alapítvány kezelési költségei 80.000Ft, melyet a felek közösen finanszíroznak.
3. A projektfelelős kötelezettséget vállalt, hogy az őt illető összeget a következő célok megvalósítására használja fel:
- Tanösvény berendezési tárgyainak felújítása, vendéglátás, reklámanyag, irodai felszerelés, útiköltségek fedezése.
4. A partner kötelezettséget vállalt, hogy az őt illető összeget a következő célok megvalósítására használja fel:
- Útiköltségek fedezése, honlap szerkesztése és 1 évi működtetése a projektfelelõs egyesület részére.
5. A projektum megvalósítása után a projektfelelős és a partner, határidõn belül elkészíti és beadja a közös elszámolást az alapítványhoz.
Jelenleg az elnyert támogatás felhasználásán, a programok megszervezésén dolgozunk. Bízunk benne, hogy sikeresen megoldjuk a feladatot egyesületeink tagjainak megelégedésére.

Sándorfalva 2009.02.01.
Sipos György egyesület elnök


Veterán - és Padlásbörze!

Régiségek, alkatrészek vására.
Helye: Sándorfalva, Piactér
Időpontok: 2009.04.18., 2009.07.18., 2009.09.19.
Információ: www.sandorfalvikornyezetvedok.org
Tel.: 06-30/21-57-489
Bürgés Józsefné burgesjozsefne@freemail.hu


   
 
 
web design Copyright © Fehér tó HÁKE, Lukácsfalva tel: 023 885 150